regnbue linje
Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for Tendar Olaf Høyers CV

Forsiden

sitemap

Tendar

Nyhederne

Læs på dette link om redaktionen af nyhederne

 Tilogaard holder lukket frem til december på grund af corona epidemien.
 Nyheds artikler laves ikke indtil videre på grund af software problemer på Tilogaard. Her i slutningen september er det lidt usikkert, om der kommer gang i softwaren igen. Ordforklaringen og andet opdateres stadigvæk ved hjælp af anden software.

22. august 2020.  

Nye vedkommende bøger
 

A Path of Practice; Shamar Rinpotje's bog om Bodhi Path Curriculum.

 

 

A Path of Practice

I bogen ’A Path of Practise: The Bodhi Path Program’ viser  den 14. Shamar Rinpotje sin forestilling om  Dharma praksis for moderne mennesker. Shamar Rinpotje’s mangeårige oversætter, Tina Draszczyk har sammensat, redigeret og oversat Rinpotje’s egne ord om  Bodhi Path Læreplanen. Udvikling af både  anskuelse  og  meditation fører til  ’indsigtens vej’ blandt  Dharma’ens fem veje. Herfra kommer udviklingen til fuldstændig  oplysning næsten af sig selv.
 

 Bogen fremstiller ifølge forlagets beskrivelse en hovedvægt på  Mahayana som grundlag for forståelse og meditation efter  Mahamudra systemet, som det præsenteres i  Karma Kadjy traditionen. Bortset fra overskrifter kan det forekomme svært at forstå, hvad Læreplanen går ud på, når man læser de forskellige udlægninger af den. Så Rinpotje’s egen beskrivelse og udlægning er meget velkommen.
 

Bogen fås hos udgiveren, Rabsel Editions i Frankrig.
Klik og køb bogen her.
 

 

 

A Taste of Buddhist Practice,
Advice from Thaye Dorje, the 17th Gyalwa Karmapa

A Taste of Buddhist Practice; en bog af den 17. Karmapa Thaye Dordje.

Meditation er kun en af flere metoder til at nå  befrielse  og  oplysning. Karmapa Thaye Dordje viser i sin bog nogle vigtige punkter om vejen til oplysning, som på en gang er både moderne og tilgængelige for et vestligt publikum. Han skriver om  Tilflugt, om udvikling og opdagelse af  Bodhicitta samt om mulighederne og betingelserne i vores nutidige eksistens for at få frihed fra fordom og dominans af  kleshas  og  karma.
 

Bogen fås hos udgiveren, Rabsel Editions i Frankrig.
Klik og køb bogen her.
 

 

 

Audacity and Tradition,
af Thrinley Tulku

Audacity and Tradition; Thrinley Rinpotje om 14 Shamarpa.Den franske Thrinley Tulku har skrevet denne bog om den 14. Shamar Rinpotje og hans  arvefølge linje, som begyndte i 12 hundrede tallet. Det er den næst ældste buddhistiske arvefølge linje i  Tibet. Bogen er en hyldest til Rinpotje for hans arbejde med at bevare Karma Kadjy traditionen uforfalsket og vel praktiseret, samt hans arbejde med at bringe denne gamle tradition ind i en nutidige sammenhæng, fri for kulturel fordom og stive samfunds normer fra det middelalderlige Tibet.

Bogen fås hos udgiveren, Rabsel Editions i Frankrig.
Klik og køb bogen her.
 

Klik her for toppen af siden

21. august 2020.  

Maitreya Buddha fik fodbad i Kina

 

Maitreya Buddha, gigant statuen fra Leshan i Kina får vasket sine fødder i flodens højvande; foto BBC.

 

 

 

Maitreya Buddha, gigant statuen fra Leshan i Kina får vasket sine fødder i flodens højvande; foto BBC.
 

 

Ved Leshan i Sichuan provinsen i Kina står den berømte statue af  Maitreya udhugget af grundfjeldet, hvor floderne strømmer sammen. Denne Maitreya Buddha statue blev lavet for 900 år siden på dette sted for at beskytte folk på floderne ved den farlige indfletning.
Maitreya Buddha's hoved på statuen i Leshan, Sicuan; foto Zhang Chaoqun for Xinhua.

 

 

 

 

Maitreya Buddha's hoved på statuen i Leshan, Sicuan; foto Zhang Chaoqun for Xinhua.
 

 

Da bjerget blev hugget ud omkring statuen, smed stenhuggerne de udhuggede sten i vandet foran statuen. Da statuen er 70 meter høj, bevirkede det, at sammen-strømningen blev langsommere til glæde for sejladsen på floderne.  Maitreya Buddha er et yndet udflugtsmål for de lokale og turister, men nu er vandet steget til farlige højder, som helt usædvanligt oversvømmer statuens fødder. Det skyldes en tyfon, som for tiden plager Sydkina med regn og oversvømmelser til følge. 100.000 mennesker på egnen er blevet evakueret.
 

Læs om det her  (BBC).
 

Klik her for toppen af siden

Dharma hjulet er Tilogaards logo.

Links til de seneste nyheder

 

Corona virus prognose: anden bølge er på vej

Danske børn lider stadigvæk i internerings lejre i Syrien

Schopenhauer, Buddhismen og stoisk livssyn

Forråelse i omsorg for andre på institutioner

Dalai Lama blev væk fra Ayodhya ceremoni

Lama Surya Das i USA har fået sin egen sex skandale

Læs alle de ‘gamle’ nyheder fra 2020


(Find de øvrige gamle nyheder på  indholdslisten.)

 

wvline 


 

 

      Seneste redaktion:
 

Ordforklaringen, Ord O:
Ole Nydahl  (21. september)

Ordforklaringen, Ord P:
phowa (23. august)

Ordforklaringen, Ord T:
tjød  (23. august)

Sex med Lama’en (13. august)

Ordforklaring, Ord K:
kosmologi (13. august)

Hjerte Sutra’en  (11. august)

Ordforklaring, Ord M:  matrika  (8. august)
 

Klik her for toppen af siden

Mangler titel-bjælken foroven? Klik her

 Klik på ‘like’ (thumbs up billedet)  -  klik igen
 og igen  -  og igen  -  indtil du er afvænnet...
Læs mere her:
Humane Tech

Data Ethics er en dansk tænke tank om en etisk behandling af alle data

24. august 2020.  

For at undgå lidelse må du støtte fagforeningen
 

Black Lives Matter; forside Roling Stone, juli 2020.

 

 

Den politiske filosof Mark R. Reiff fra University of California, har skrevet en artikel til Aeon Magazine. Hans seneste bog hedder: 'In the Name of Liberty: The Argument for Universal Unionization,' (2020). Hans artikel argumenterer for det samme.
’Black Lives Matter’ - forside Roling Stone, juli 2020.
Mark Reiff skriver blandt andet i sin artikel:                                                    

  ”Fagforeninger er en basal institution i et fair samfund. Som basale institutioner er deres eksistens ikke frivillig. De må være genstand for regulering, ligesom alle andre basale institutioner, men alle ansatte i et firma må nødvendigvis stå i en fagforening. Ligesom ethvert samfund må have en regering, hvis samfundet handler om retfærdighed. Undtagen måske for meget små forretninger, skal firmaerne derfor have fagforeninger, ligegyldigt om firmaernes ansatte har vedtaget det ved en afstemning eller ej. ---”

  ”Firmaerne vil skulle have en ’fagforenings kiosk.’ En ansættelse ville forløbe ligesom nu, og ansøgere ville ikke skulle være medlemmer af en fagforening for at få et job. Men når de er ansat, vil medarbejderne automatisk blive medlem af den passende fagforening. ---”

 ”Få [sociale]  forhold, udover ansættelses forhold mellem leder og medarbejder er belastet af  [mange]  muligheder for misbrug, udnyttelse og både mental, fysisk og finansiel dominans. Med andre ord er det at være ansat en alvorlig trussel mod ens frihed.”
 

 Kun institutionelle fagforeninger med obligatorisk medlemskab kan yde en vis beskyttelse af den enkelte i et ansættelses forhold. Mark Reiff gør opmærksom på, at denne anbefaling ikke så meget er et politisk ideologisk budskab - men en moralsk og etisk nødvendighed, som vi i Vesten endnu ikke har implementeret. Det er vi nødt til for at sikre samfunds moralen, sammenhængs kraften og socialt ansvar. I et liberalt samfund er en vis grad af socialisme en etisk nødvendighed. Det har vi faktisk god sans for i Danmark, så lovpligtigt medlemskab af en fagforening bør indføres snarest for alle lønmodtagere, tak.

Læs artiklen her.                         Læs også den forrige artikel.
 

Klik her for toppen af siden

10. august, opdateret 22. september 2020.  

Dansk skandaløst politi samarbejde med Kina
nu må politikerne i Folketinget tage sig sammen

Hongkong ungdom protesterer mod undertrykkelsen af Uighur folket december 2019; foto Dale de la Rey for AFP.

 

 

 

 

Hongkong ungdom protesterer mod undertrykkelsen af Uighur folket december 2019. De to demonstranters maske er Uighur folkets flag med det kinesiske imperiums hånd over munden. De skal passe på med at demonstrere fremover, hvis de ikke selv vil i koncentrationslejr.

 En aftale om at uddanne betjente i et fælles dansk-kinesisk politi program vækker nu kritik på Christiansborg.  Danske politi fagfolk skal undervise politi kadetter i det kinesiske imperium i håndtering af social uro. Det lyder umiddelbart som spild af tid og indsats. Kineserne har allerede lært lektien af Stalin.
 

 Men skam over Danmark for den slags samarbejde i en tid, hvor koncentrationslejrene i Xinjiang ekspanderer  (der er 1 million uighurer i koncentrationslejre), tibetanske munke og nonner sendes til ‘genopdragelse,’ mens deres klostre rives ned  (Larung Gar og Yarchen Gar)  og frihedens flamme i Hongkong slukkes med grundlovstridigt indgreb, vold og magt. Kort sagt kære danske politikere:  hold nalderne væk fra det kinesiske imperium, før det gør rigtigt ondt. Opgiv alt ‘samarbejde’ om jura, domstole og politi lige så længe, at det kinesiske imperium besætter nabolande og i praksis ikke håndhæver tre deling af magten.
 

 De kinesiske kommunister ønsker ikke at lære noget af Danmark. De ønsker blot, at Danmark retter ind efter kommunist partiets politik, ikke blot hvad angår Kina men også her hjemme i kongeriget. Deres mål er at forbyde kritik - også i udlandet - af det kinesiske imperium, det kinesiske kommunist parti og præsidenten for imperiet. Samtidigt opfattes kritik af imperiet som uvelkommen ‘indblanding’ i Kinas ‘indre’ anliggender.
 Send panda’erne retur. Opgiv hykleriet. Der er ingen ‘fremskridt’ i Kina.

Læs om det her   (Jyllandsposten)

Læs også den tidligere artikel.
 

 

Kina flag i lænker. Fotomontage af Tendar.

  Amerikansk firma får bøde for stevia import fra Kina, fordi produkterne var fremstillet af tvangsarbejdere i  koncentrationslejre.

Læs om det her  (South China Morning Post, Hongkong).
 

 

Kina flag i lænker. Fotomontage af Tendar.

  Læs også Coda Story's rapport om Uighurere, som bliver sendt ud af Xinjiang som tvangsarbejdere til forskellige fabrikker i selve Kina. Formålet synes at være en formindskelse i antallet af folk i koncentrationslejrene i Xinjiang ved at sende nogle til selve Kina, samt at fremmedgøre de udsendte ved indoktrinering og ‘genopdragelse.’ Ren rædsel og gru.

Læs om det her  (Coda Story).   
 

  Læs også historien om Xinjiang Production and Construction Corps (XPCC), som nu fordømmes af USA, som også har indført sanktioner mod Xinjiang organisationen.

  Læs om det her  (South China Morning Post).
   

 

Kina flag i lænker. Fotomontage af Tendar.

  Læs her om problemerne i Kinas kommunist parti som følge af ensretning, angst for kritik og det at kritisere. Når først de forkerte beslutninger er taget, er der intet som kan ændre dem, før det går helt galt. Efter Deng Xiaoping's reformer i firserne opstod en debat kultur i partiet. Det er helt og aldeles slut nu under Xi Jinping.

  Læs om det her (The Guardian).
  Læs her  om reaktionerne i Kina  (South China Morning Post).
   

Lyt og se på John Oliver om Uighurerne.
  Læs også  den tidligere artikel.
 

24. august:

Nepals flag i lænker. Montage af Tendar.


 Det kinesiske imperium flytter grænsepæle mellem  Tibet og Nepal længere ind på nepalesisk territorium. Nepals kommunistiske regering lukker tilsyneladende øjnene for det systematiske tyveri af nepalesisk land.  Oppositionen i Nepals parlament har derimod været højlydt om problemet. Det var noget tilsvarende, som førte til sammenstød i Ladakh mellem Indien og Kina, hvor der var mange døde, for nylig. Sidste år prøvede kineserne noget tilsvarende på grænsen til Bhutan, men det slog fejl, fordi Indien intervenerede og stoppede det kinesiske fremstød.
 Den slags begivenheder var i gamle dage 'casus belli' - årsag til krig.
 

 Spørgsmålet er naturligvis, hvorfor det kinesiske imperium søger at ekspandere i denne små skala. Nogle opfatter det som Kinas stikprøve af nabo landenes reaktion og evne til modstand. Det ses i stor skala i det Sydkinesiske Hav, hvor der muligvis er store økonomiske interesser i spil mellem nabo landene. Det kendetegner den kinesiske politik, at vi handler først og forhandler bagefter. I Nepals tilfælde æder de blot grænse landsbyer og inkorporerer dem i Tibet.

                                Læs om grænsepælene i Nepal her  (Tibetan Review).

Læs her om Kinas konflikt med sine naboer i det Sydkinesiske Hav
(South China Morning Post, 26. august).
 

 Resultatet er, at vi ikke ved, hvor vi har Kina. Eller hvad de kan finde på i fremtiden. Men tilsyneladende kan vi ikke stole på dette ustabile imperium med sine koncentrationslejre og så videre.
 Men husk på, at denne situation også er synd for de mange kinesere, som bebor det kinesiske imperium.
 

 

Tibets flag i lænker. Montage af Tendar.


Læs her en opdatering om situationen for  Tibet og tibetanerne
(Tibet Sun).
 


Læs her om de nye koncentrationslejre for tibetanerne i stil med Uighurernes
Klik her for toppen af siden

Her går stregen og slutter siden ...
            © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breve
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk